Ny skole i midtbyen skal få folkeskolen i førersædet

I en ny temperaturmåling foretaget af Fredericia kommune anbefaler man at lave en ny folkeskole i midtbyen, for at undgå at folkeskolen bliver valgt fra til fordel for byens privatskoler. Ifølge formanden for Danske Private Skoler vælger mange privatskolen til, fordi den er bedre til at opfylde forældrenes ønsker.

Af Lea Guldbrandsen

I 2013 blev den eneste folkeskole inden for Fredericias volde, Købmagergades Skole, nedlagt. Foto: Fredericia Kommune

I Region Syddanmark har antallet af elever i den danske folkeskole været faldende siden 2010, hvor der derimod er kommet flere elever til i de forskellige tilbud om private skoler. Det viser tal fra Undervisningsministeriet. I Fredericia kommune går man heller ikke imod strømmen. Her er det især eleverne i Kirstinebjerg skoledistriktet, som bl.a. dækker midtbyen, der vinker farvel til den offentlige skole til fordel for den private.

Karsten Suhr, formand for foreningen Danske Private Skoler, som er en forening af private og frie skoler, bekræfter at man kan se tendensen flere steder, og at mange privatskoler klarer sig bedre, når det kommer til at højne elevernes faglige niveau. Men det handler også om forældrenes værdier og tanker om opdragelse.

”I mange år har man shoppet rundt efter, hvor man bedst kan få imødekommet sine ønsker og værdier som forælder. Først med vuggestuer og børnehaver og nu også med skoler. Og det tror jeg, at privatskolerne er bedre til at imødekomme.”

Men Fredericia kommune har en ambition om at gøre folkeskolen bedre, og fik i foråret foretaget en undersøgelse af alle folkeskolerne i kommunen. Målet var at se, hvad der kunne gøres så folkeskolen blev førstevalg for forældrene. Et af de forslag, der kom frem, var muligheden for igen at etablere en folkeskole i hjertet af byen.

Det har ikke været muligt at få kommunen til at uddybe, om det er et forslag, de har planer om at gå videre med i forbindelse med de igangværende budgetforhandlinger.

I nedenstående grafik, kan du se udviklingen i antallet af elever i forskellige typer af skoler i hele Syddanmark:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *