Nyt rygeområde på Fredericia station gør borgere rygende uenige

DSB indførte i forbindelse med en prøveordning et rygeområde på Fredericia station i maj. Holdningerne til rygeområdet er langt fra ensartede blandt borgerne i kommunen.

Af Oliver Perry

DSB har afmærket et to gange to meter område  for enden af perron mellem spor 3 og 4. Der står et magen til på Dybbølsbro station i København. Foto: Oliver Perry

Fredericia station har været forsøgskanin for DSB’s nyeste eksperiment siden den 29. maj i år. Formålet med eksperimentet er at undersøge, om røgen er til gene for nogen, og derfor er området placeret længere nede af perronen. Jakob Venø Heiwald, der er lokomotivfører hos DSB mener, at rygeområdet har haft flere positive fordele:

”Jeg synes, det skal gøres permanent. Det har haft en mærkbar virkning på mængden af skodder, vi finder. Selvom folk plejer at smide skodderne ned på skinnerne, finder vi alligevel færre, end vi plejer”, siger han.

Udover skraldesituationen, mener Jakob Venø Heiwald, at tiltaget vil gavne både rygende og ikke-rygende togpassagerer:

”Det er positivt, at rygere trækker længere væk fra de andre passagerer. Jeg synes, det er bedre at give dem et sted at ryge, end at indføre et totalforbud. Det virker bedre”,siger han.

Pladsmangel og passiv rygning

Det er dog langt fra alle, der er enige i DSB og Jakob Venø Heiwalds holdning til det afmærkede rygeområde.

Nikolaj Skjelmose, Sune Larsen og Nicolai Madsen, der er borgere i Fredericia kommune, er ikke enige i fordelene ved området.

”Jeg synes, den måde det er sat op på er latterligt. Det forhindrer på ingen måde passiv rygning. Jeg er selv ryger, men jeg synes ikke, at man skal ryge offentlige steder,” siger Nikolaj Skjelmose.

”Hvis man endelig skal sige, at der er rygestop på perronerne, så hold det. Det at sige, at man indfører det i fem år og så afskaffer det igen, er for dumt. Jeg tager tit toget om morgenen, og folk ryger mindre end før, men det bliver aldrig overholdt”, siger Sune Larsen.

”Man kan da forbedre det område, måske gøre det lidt større. Der kan jo kun stå tre mennesker i den firkant”, siger Nicolai Madsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *