Efterårsferien skydes i gang med kollegamotion i Fredericia

Inden der tages hul på efterårsferien i Fredericia, afholdes der festdag for den lokale firmaidræt på Rådhuspladsen fra kl. 11 til 14.

Af Frederik Kortegaard

For andet år i træk har de kommunalt ansatte mulighed for at få en aktiv start på efterårsferien, når Dansk Firmaidræts Forbund inviterer til Arbejdspladsernes Motionsdag.

Ideen til Arbejdspladsernes Motionsdag opstod i efteråret 2014 inspireret skolernes årlige motionsdag og er en event, der afholdes på landsplan i mange byer. Aktivitetsdagens hensigt er at skabe en sund og aktiv dag for de deltagende og samtidig inspirere til yderligere motion.

Dagen i Fredericia indledes med Floorball og bordtennis kl. 11, inden viceborgmester Susanne Eilersen (O) vil holde en velkomsttale. Klokken 11.55 afholdes en ganske særlig aktivitet for de deltagende, der kun strækker sig over fem minutter. Kristoffer Riddersholm, der er er idrætskonsulent i Fredericia Kommune, giver dog en god forklaring for den afkortede tidsramme:

”Klokken 11.55 afholder vi fem minutters aktivitet, så alle formentlig har tid til at være med og samtidig kan overkomme det uden at være omklædte.”

Inden dagen slutter kl. 14 og folk sendes på efterårsferie, vil der også være mulighed for afstresning og udstrækning, når der inviteres til Yoga ved forhallen i kommunen.

Foto: Scanpix

Stor opbakning

Dansk Firmaidrætsforbund afholdte Arbejdspladsernes Motionsdag for første gang i 2015, hvor der på landsplan var 5.676 deltagende. Sidste år var tallet steget til over 26.000, og de positive tendenser viste sig også i Fredericia, der deltog for første gang i 2018:

”Sidste år var der rigtig, rigtig god opbakning i Fredericia, og det håber jeg selvfølgelig også, at der vil være i år,” lyder det var idrætskonsulent Kristoffer Riddersholm.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *