Nu skal fødderne ordnes: I Fredericia valfarter de ældre til fodterapeut

I perioden fra 2011-2018 er der sket over en fordobling i antallet af ældre, der har været forbi en fodterapeut i Fredericia. Helt præcist gælder det aldersgruppen 70-90+ år.

Af Frederik Kortegaard

Hård hud, ligtorne, fortykkede negle og nedsunken forfod.

Det er typisk disse skavanker, de ældre har med sig, når de besøger en af byens fodterapeuter. Det fortæller Vibeke Loberg Jensen, der er indehaver af en statsautoriseret klinik for fodterapi i gågaden i Fredericia.

”For de ældre er et af de største problemer, at det kniber med selv af få ordnet fødderne. Sådan er det, når man kommer op i alderen.”

Signe på 85 (tv.) har netop modtaget fodterapi af Vibeke Jensen (th.) Foto: Frederik Kortegaard

Over en fordobling

I 2011 var der 1462 af de ældre fra 70-90+ år, der med offentligt tilskud besøgte en fodterapeut i Fredericia. I 2018 var tallet steget til 4096. Og hvis nogen gik og troede, at det kun er damerne, der går op i fodpleje, kan de, ifølge Vibeke Jensen, godt tro om:

”Der er mange, der tror, at fodterapi kun er et kvindeligt fænomen, men andelen af mænd er faktisk lige så stor.”

Tal: Danmarks Statistik

Ekspert peger på flere årsager

Det er imidlertid ikke kun i Fredericia, at de ældre i stigende grad besøger en fodterapeut. På landsplan er tendensen den samme, og formanden for Danske Fodterapeuter, Tina Christensen, peger på flere årsager:

”Det er min opfattelse af folk gradvist bliver mere og mere interesserede i at forebygge fodproblemer, fordi de har fundet ud af, hvor meget fodsundheden betyder for livskvaliteten.”

Og det er noget, Vibeke Jensen kan nikke genkende til i klinikken i Fredericia:

”Jeg har nogle kunder, der kommer 2-3 gange om året for ren og skær velvære. Det gælder i øvrigt også de lidt yngre.”

Ligeledes fortæller Tina Christensen, at fodterapi er en yderst effektiv måde at forebygge diabetessår, ligesom fodpleje og korrekt fodtøj kan forebygge og lindre komplikationer for patientgrupper med gigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *