Kørestolsbruger i opråb til kommunen: Der skal så lidt til

51-årige Brian Nuppnau er kørestolsbruger. Noget han oplever som værende en udfordring i en by som Fredericia, der halter bagud i forhold til handicapvenlige områder.

Af Anders Ranthe


Brian Nuppnau mener ikke, at forholdene for handicappede i Fredericia Kommune er tilstrækkelige. Foto: Anders Ranthe

Siden starten af 00’erne har Fredericia Kommune gennemgået en forvandling fra en tung industriby til en by, der favner om familie- og kulturlivet. Dog synes kommunens handicappede at være gået tabt i processen. Det mener Brian Nuppnau, der selv er kørestolsbruger.

Brian Nuppnau er selv kommet med forslag til kommunen om, hvordan problemet skal gribes an:  

”I stedet for at fokusere på at gøre hele Fredericia handicapvenlig, burde man hellere nedsætte nogle bestemte handicapruter, man kan bruge. Det vil gøre os lykkelige.”

Ifølge Brian Nuppnau vil kvaliteten på de efterspurgte handicapområder være bedre, hvis man fokuserer på små steder i byen frem for mange på en gang.

Før Brian Nuppnau kom i kørestol, var han salgschef for et stort fiskerifirma i Hvide Sande. I 2014 kom den dengang 45-årige Brian Nuppnau ud for en arbejdsulykke, der ødelagde hans ryg og gjorde ham lam i benene. Inden arbejdsulykken levede Brian Nuppnau et liv med mange bolde i luften, og det gør han stadig i dag. Det hjælper ham, og han er medlem af Fredericia Havns aktivitetsudvalg, Bydelsforeningen samt fire bestyrelser.

”Det kan godt være, at benene ikke kan mere. Men hovedet fejler ikke noget.”

En forbedring af den politiske dialog

Steen Wrist Ørts (A) er formand for By- og Planudvalget i Fredericia Kommune. For ham giver forslaget fra Brian Nuppnau, til hvordan man som kommune skal løse problemet, ikke mening.

”Hvis vi som kommune vælger at udvælge bestemte handicapvenlige områder i byen, vil vi samtidig skulle argumentere for, hvorfor vi ikke har valgt et andet område,” pointerer Steen Wrist Ørts:

”I første omgang synes jeg hellere, vi skal forbedre dialogen mellem kommunens politiske udvalg og Handicaprådet.”

,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *