Kanalbyen vil ikke ødelægge Fredericia som krydstogtdestination

Selvom succes med Kanalbyen potentielt kan spænde ben for det nuværende arrangement for krydstogtskibe i Fredericia, er selskabet bag dog ikke i tvivl om, at krydstogter stadig har en fremtid i Fredericia.

Af Andreas Würtz Adamsen

Når man som krydstogtgæst ankommer til Fredericia, er det i øjeblikket dette syn, man bliver mødt af. Foto: Andreas Würtz Adamsen

Da det over 50 meter høje Disney Magic lagde til kajs i midten af august, var det enorme krydstogtskib kun ét af årets mange besøgende kæmpeskibe. I år er antallet af anløbne krydstogtskibe nemlig eksploderet og gået fra otte skibe sidste år til hele 18 skibe i løbet af i år, mens antallet af passagerer er over tidoblet siden 2014.

I byen satser man dog også stort på Kanalbyen, der er en ny bydel tæt på havnen og det nuværende krydstogtanløb. Selvom bydelen har bæredygtighed som et af de helt store mål, vil bydelen alligevel strække sig helt ned til krydstogtskibenes anløb.

En af gevinsterne ved de mange krydstogtanløb har været liv i området omkring havnen. Christian Bro, formand for Miljø- og Teknikudvalget i Fredericia Kommune, er i tvivl om fremtiden for netop krydstogt i Fredericia:

”Krydstogtskibene skaber meget liv i området nede ved havnen, og hvis Kanalbyen bliver en succes, vil det liv kunne skabes på andre måder end med krydstogtskibe.”

Fredericia i høj kurs hos rederierne
Hvis udviklingsplanen for Kanalbyen bliver en succes, kan Fredericia derfor vælge at stoppe samarbejdet om anløbene ved Kanalbyen med ADP, Associated Danish Ports. Skulle dette ske vil ADP, der siden 2014 har drevet krydstogtanløbene i Fredericia, dog ikke tøve med at kigge efter et andet sted til anløb for krydstogtskibene i Fredericia.

”Rederierne vil rigtig gerne have flere anderledes destinationer at komme til,” fortæller Line Tange, der er Cruise Manager hos ADP.

Selvom Fredericia med sine 18 anløbne krydstogtskibe stadig er langt fra en destination som København, der i 2019 har 349 planlagte anløb, mener Line Tange, at grundlaget for fortsat at have krydstogtanløb i Fredericia er solidt, da Baltikum og Skandinavien er særdeles populære destinationer for blandt andet britiske turister.

Fredericia får besøg af årets sidste krydstogtskib den 24. december, når Arcadia for anden gang i år lægger til kaj. Næste år forventer ADP at have nogenlunde lige så mange passagerer som i år med 19 planlagte anløb på nuværende tidspunkt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *