Danske gamere indtager Fredericia i weekenden

På fredag løber NPF, som er Danmarks største E-sportsevent af stablen i Messe C i Fredericia. Den stigende interesse for E-sport kan mærkes både hos arrangørerne og i den lokale klub.

Af Simon Burek Kaas

Da Ulrik Petersen og hans venner tilbage i 2000 samlede flere lokale computerspilsforeninger på Fyn til et LAN-party, regnede han ikke med, at NPF, som oprindeligt stod for Net Party Fyn, 20 år senere ville være Danmarks største gaming-event.

På fredag kommer E-sportsinteresserede fra nær og fjern til Fredericia til et gaming-event, som har næsten 5000 deltagere. Den stigende interesse for e-sport er et landsdækkende fænomen, som Ulrik Petersen har fulgt tæt som arrangør af NPF:

“Dengang jeg startede, troede man, at E-sport var noget for nørder med fedtede briller, som spiste pizza hele dagen. Det var det måske også, men efter Astralis (et dansk counter-strike hold) er blevet kendte, er E-sport nærmest gået hen og blevet mainstream her i Danmark.”

Ulrik Petersen og resten af hans hold gør klar hele ugen op til, at Messe C slår dørene op på fredag. Foto: Simon Burek Kaas

Interessen for eventet er kun blevet større år efter år, og alle store producenter af computerudstyr møder talstærkt op med både reklamestandere og gaveposer. De fleste efterskoler med E-sportslinjer stiller også op til en ny turnering, der skal afgøre, hvilken efterskole, der er bedst i de pågældende spil, og arrangørerne håber, at det nye tiltag bliver et hit.

Tal fra DIF, Danmarks Idrætsforbund, viser, at antallet af medlemmer i de danske E-sportsforeninger steg med mere end 130 procent fra 2017 til 2018. Tilbage i 2017 skabte det overskrifter, da DIF ikke ville acceptere E-sport som en sportsgren. Man har sidenhen skiftet holdning på grund af sportens stigende popularitet, og denne udvikling forventes kun at fortsætte, da flere og flere nye klubber popper op rundt i landet.

En af dem er Fredericia E-sport, som blev grundlagt i december sidste år af Peter Bech. Siden begyndelsen af august, hvor man rykkede i nye lokaler på Bülows Kaserne, er medlemstallet steget endnu mere.

“Lige nu får vi tre til fire nye medlemmer hver dag. Hvis man ser på alle aldersgrupper, har vi allerede rundet de 200 medlemmer. Faktisk er der så mange, der melder sig til, at vi har kø på flere af vores hold” siger formand Peter Bech.

Størstedelen af medlemmerne er børn og teenagere, som bliver trænet af en professionel træner, der er tilknyttet klubben. Fra Fredericia E-sport stiller deres League of Legends-hold “Fortress LOL” op til NPF, ligesom klubben også har en Fortnite-spiller, der stiller op til turneringen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *